26.3.
Tämä päivämäärä piirtyy lähtemättömästi BJ viiniperheen historiankirjoihin, sillä kyseisenä sunnuntaina pullotimme ensimmäiset viinimme. Viikko oli siis kulunut litkun kirkastamisesta ja nyt homma oli tullut ikään kuin päätökseensä. Väri olikin kirkas, mutta varmuuden varalta lapposimme erän vielä kertaalleen puhtaaseen käymisastiaan mahdollisten sakkajäämien eliminoimiseksi. Ominaispainoksi mittasimme 0,990 öksleä ja todella kimuranttien laskutoimitusten jälkeen totesimme viinimme alkoholipitoisuudeksi 10,0%. No, eipä tullut onneksi ihan pelkkää omenamehua.
Vihdoin pääsimme maistamaan kallisarvoista esikoistamme. Viiniä tarkastellessa, tuoksutellessa ja maistellessa esiin nousi seuraavia adjektiiveja:
Väri: heleä, kirkas, kepeä ja keväinen
Tuoksu: helvetin kuiva, kukkea ja lähikapakan hanaviinimäinen
Maku: omenainen, valju, viinamainen eli alkoholi maistuu (erikoista kylläkin) ja keskenkasvuinen.
Tämän maistelun jälkeen oli paikallaan huuhtoa suu ihan oikealla viinillä, joka tässä tapauksessa oli Rioja Tempranillo luomupunkero.
Kuten asiantuntevista ja sofistikoituneista kommenteista voidaan päätellä viinimme ei ole siis läheskään valmista vaan vaatii vielä aikaa kehittyä ja kypsyä. Ja kuten Viinitaitelijoiden jorinoita - blogikirjoituksessa jo mietiskelimme, niin nyt oli aika suorittaa jälkimakeutus maun kehittämiseksi. Tosin ensin pullotimme 3 pulloa tätä helvetin kuivaa valkoviiniä ihan vain sen takia, että jonain päivänä näiden pullojen arvo on taivaissa. Jäljelle jääneeseen 17 litraan lisäsimme tarkalleen 40,8 grammaa sokeria eli 2,4 g per litra. Kansi kiinni ja muutaman päivän odotus.
Pullojen korkitus aiheutti pienimuotoista miten vitussa-tyyppistä ähkimistä ja puhinaa, mutta lievähkön taistelun jälkeen Jimmy selviytyi tästäkin asiasta voittajana ja korkit lumpsahtivat paikoilleen. Korkkien kastelu vedessä ennen niiden tuuppaamista pullojen suuhun helpotti huomattavasti kyseistä hommaa. Korkitettujen pullojen pitää olla pystyssä muutaman päivän ajan, jotta korkki asettuu kunnolla paikoilleen, jonka jälkeen ne pitää laittaa kyljelleen säilytykseen.
Mutta lopputulemana: meillä on siis kolme BJ wines Dry As Fuck Limited Edition 2017 - pulloa ja 17 litraa jälkimakeutuksessa köllöttelevää viintä. Parin päivän päästä hommat etenee taas.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä meille valmistusneuvo, viinivinkki tai vaikkapa runo, kaikki ilmainen otetaan lämmöllä vastaan!